Zeleno

Odgovorno ravnanje do našega planeta

Zeleno

Na področju varovanja okolja in ravnanja z odpadki delujemo skrbno in z odgovornostjo do prihodnosti.

V podjetju skrbimo za zmanjševanje vplivov naših poslovnih procesov na okolje ter za varnost in zdravje naših zaposlenih.

V skladu z zavezanostjo vodstva in zaposlenih izvajamo naslednje aktivnosti, ki kažejo naše odgovorno ravnanje do okolja:

  • Proizvodnja trajnostnih izdelkov iz recikliranih materialov
  • Izpolnjevanje načel okoljske politike
  • Nenehno izboljševanje energetske porabe in izboljšanje energetske učinovitosti
  • Poraba manjše količine papirja
  • Recikliranje embalaže

 

Do okolja in soljudi čutimo odgovornost, da svoje delovanje usmerimo v trajnostni razvoj, kar nam bo omogočila racionalna raba energije, investiranje v obnovljive vire, vlaganje v izobraževanje zaposlenih in stremenje k zniževanju odpadkov.

Fakulteta za tehnologijo polimerov Slovenj Gradec nas je povabila k sodelovanju pri projekt DeremCo De- and Remanufacturing for Circular Economy. Gre za reuporabo kompozitnih materialov. Projekt bo zaživel v polnem zamahu v letu 2023. Vzporedno pa opravljamo številna testiranja izdelkov iz recikliranih materialov ter iz okolju prijaznih materialov z dodatki bambusovih oz. riževih vlaken. Na sliki je prikazano nekaj primerov nabrizganih izdelkov iz okolju prijaznih materialov.

 

Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.